Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa. Program 2019 – Efekty

PODPROGRAM 2019 – efekty

1.Stowarzyszenie Inicjatywa Rozsądnych Polaków z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi, realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.

  1. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  2. warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);
  3. skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  4. mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  5. mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  6. cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  7. tłuszcze (olej rzepakowy),
  8. dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 500  osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa Łódzkiego

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

31 398,88  ton żywności;

2000 paczek żywnościowych;

0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 0 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  0  warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej – 0 spotkań dla  0 uczestników
    • żywieniowo dietetycznych – 0 spotkań dla  0 uczestników
      • Kulinarnych -0  spotkań dla 0 uczestników
      • Niemarnowania żywności – 0 spotkań dla 0  Uczestników
      • Innych działań aktywizujących – 0 spotkań dla 0 Uczestników